bookblog.ro

---

Top 3 cărți pentru copii de la editura Cartier

Scris de • 25 August 2021 • in categoria Carți pentru copii, Top 5

Apariția unui copil este o binecuvântare, dar și o misiune care implică extrem de multe eforturi, deschidere și o gândire eliberată de prejudecăți. Totodată, este și un pas spre a regândi ideea de educație. Ne dorim să adoptăm un stil clasic, riguros sau totuși mergem pe îndemânarea copilului, lăsându-l să își aleagă singur calea. Adevărul este că undeva la mijloc e soluția. Cert e că apare neostoita nevoie de a-i da celui mic doar ce e mai bun, ce e mai de calitate. Acest lucru ține inclusiv și de lecturile pe care i le alegem.

Și pentru că sunt o fericită mămică de fată mare, am decis să vă recomand trei cărți pentru copii de la editura Cartier, din colecția Codobelc, or anume de această editură mă leagă un profund sentiment patriotic, deoarece ne-am luat ambele ființă din Basarabia. Dar să purcedem neapărat la a vorbi despre cărți. Țin să menționez din start că acestea nu au limită de vârstă, deoarece le-am citit și când era fiica mea în burtică și acum când face primii pași. Respectiv, ținând cont de studiile care au demonstrat efectele pozitive ale cititului asupra intelectului și empatiei celor mici, vă îndemn să le lecturați împreună cât mai des.

Deschide acest top inegalabilul volum semnat de răposatul mare poet Grigore Vieru, Albinuța cu desene de Lică Sainciuc. Este cartea cu care am crescut și din care am învățat buchiile. Fiind nostalgică din fire, credeam că nu va mai fi reeditată și mare mi-a fost bucuria să văd o ediție nouă, proaspătă, frumos ilustrată și suculentă. Vieru este magistral în poezia pentru copii, de o căldură și o emoție desăvârșită. Și ca să știți, în trecut Albinuța era abecedarul din care învățam obligatoriu la școală. Ce moștenire frumoasă pentru cei mici!

A doua carte este Mama de Grigore Vieru, un volum superb de poezie, în care se adună cele mai frumoase versuri cu și despre mama, versuri pe care în Basarabia le învață școlarii și picii de la grădiniță, versuri pe care le spunem la matineuri sau aniversări, toate cu o amprentă caldă, memorabilă, iar ilustrațiile lui Igor Vieru o să transforme lectura într-un deliciu pentru cei mici și cei mari.

Închei acest top cu un volum minunat de poezie semnat de Vasile Romanciuc, intitulat Toate întâmplările se prefac în cuvinte, cu ilustrații de Ivanka Costru. La ai mei 28 de ani, această carte a devenit un soi de refugiu cu versuri îmbietoare, plăcute sufletului, cu o calmitate în care te poți scufunda aidoma brațelor mamei. E o carte de ținut în brațe, o carte care miroase exact ca pâinea proaspăt scoasă din cuptor.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro