bookblog.ro

Viitorul în catrene

Scris de • 6 February 2013 • in categoria

Titlu: Nostradamus. Profetiile complete 2001-2105
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 9786066006200
Cumpara cartea

„ Din cauza furiei regelui, este susținut cel slab,
Va fi rănit când i se vor oferi bijuterii,
Tatăl, dorind să-și împingă fiul în rang
Va face ce au făcut odată magii în Persia ”

Catrenul 10/20. Data 2021

Cumpără titlul în engleză

După ce am supraviețuit atâtor sfârșituri ale lumii- imaginare, mie mi-a pierit interesul despre orice previziune. Dar poate vă întrebați ce ar avea Nostradamus de zis în legătura cu ce se va întampla cu noi peste 50 de ani, sau cine ne va conduce, ce fapte istorice vor marca lumea? Dacă da, Nostradamus. Profețiile complete 2001-20105 ne oferă câteva variante.

Controversat medic şi farmacis francez, Michael de Nostredame s-a bucurat de celebritate şi recunoaştere încă din timpul vieţii. De la moartea sa, din 1 iulie 1566, eveniment pe care l-a prevăzut întocmai, cu o seară mai înainte, profeţiile sale au văzut necontenit lumina tiparului. Se spune că de-a lungul timpului, doar Biblia s-a vândut în mai multe exemplare. Mario Reading ne oferă acum ocazia să aruncăm o privire asupra previziunilor lui Nostradamus pentru secolul 21 dar și puțin din secolul 22.

Nu îmi place să citesc despre viitor, mai ales când este vorba despre evenimente nefericite, însă profețiile lui Michel de Nostredame m-au făcut curioasă, în primul rând pentru că e prima carte legată de aceste profeții pe care o citesc și apoi, am vrut să verific dacă vreuna dintre profeții s-a adeverit.

Autorul susține că are o cu totul altă viziune asupra profețiilor față de ceilalți pasionați în a le descifra. El spune că atâta timp cât se cunoaște că Nostradamus a fost alchimist, și cum alchimiștii considerau că totul pe pământ este contopit și interconectat, atunci sigur catrenele acestuia trebuiesc interpretate unul în legătură cu celălalt și nu separat. Nostradamus și-a organizat prezicerile în centurii de cât 100 de catrene fiecare, cu excepția unuia singur care se oprește la numărul 42. Mario Reading, prin noua sa metodă de interpretare, alătură catrene din diferite centurii dar care au ani de index asemănători.

Citind catrenele și apoi interpretarea autorului, mi-am dat seama că este nevoie de o bună documentare pentru a putea înțelege ceva sau pentru a putea plasa anul corespunzător, catrenele fiind ambigue, iar limbajul învechit.
Deocamdată, ceea ce am vrut eu să verific nu s-a adeverit, dar poate anul nu a fost prezis corect ci cu o anumită eroare. Așa cum și moartea prințesei Diana a fost prezisă pentru anul 2012…

  • Plusuri

    Apreciez documentarea detaliată a autorului pentru a putea descifra catrenele și faptul că ni le prezintă sub o formă ușor de citit, cu repere în timp și spațiu.

  • Recomandari

    Celor interesați de acest subiect, al previziunilor, dar și al istoriei, celor care vor să știe ce se va întampla înainte ca faptele să își urmeze cursul.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro