Te iubesc, nu te alint!
Autor: Guy de Maupassant
Rating:

Editura: ALL
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Liliana Urian
Numar pagini: 211
ISBN: 978-973-724-454-3

„De ce un cuvânt potrivit în gura unei brunete minione este cu totul fals și comic în cel al unei blonde durdulii? De ce gestul de dezmierdare al uneia va fi deplasat la cealaltă? De ce unele mângâieri plăcute ale celei dintâi vor fi jenante la cea de-a doua? De ce? Fiindcă trebuie să existe în toate, dar mai cu seamă în iubire, o armonie perfectă, un acord absolut între gest, voce, cuvânt, manifestare tandră și persoana care acționează, vorbește, se manifestă, și vârsta ei, grosimea taliei, culoarea părului și tipului de frumusețe.” [Citeste tot Articolul]
Răpiri, droguri și… regăsire
Autor: Guillaume Musso
Rating:

Editura: ALL
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Liliana Urian
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-724-723-0

Poate că, dacă aș fi citit romanul După șapte ani în altă perioadă, nu mi-ar fi plăcut atât de mult. Însă parcurgându-l după ce tocmai citisem două romane clasice, acest thriller a fost exact genul de lectură ușoară și relaxantă de care aveam nevoie. [Citeste tot Articolul]
Fiul
Autor: Michel Rostain
Rating:

Editura: ALL
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Liliana Urian
Numar pagini: 120
ISBN: 978-973-724-371-3

Fiul este genul acela de carte pe care o citești pe nerăsuflate, care îți stoarce lacrimi și îți face inima bucățele, dar care la final te lasă fără cuvinte, secat, aproape incapabil să exprimi ceea ce te-a făcut să simți. Este o carte despre durere, despre mecanismele minții și ale sufletului în fața tragediei, a pierderii venite pe neașteptate, despre regrete, amintiri și zâmbete apuse. Îți arată cum, deși pare inexplicabil, oamenii reușesc totuși să mai reacționeze normal în viața de zi cu zi chiar și atunci când în interiorul lor se prăbușește totul.
Scriitori şi personaje din hârtie
0
Titlu: Fata de hârtie
Autor: Guillaume Musso
Rating:
Editura: ALL
Anul apariţiei: 2010
Traducere: Liliana Urian
440 de pagini
ISBN: 978-973-724-310-2
Personajele sunt ,,fiinţe de hârtie”. Acesta a fost primul gând care mi-a trecut prin minte când am văzut titlul acestui roman. Deschizându-l şi înaintând în lectura lui, m-am îndepărtat puţin câte puţin de Roland Barthes şi m-am gândit la alte aspecte ale ficţiunii: comercialitate, valoare, bestseller, happy-end, clişee. Care ar fi legătura dintre ele, ce oferă valoare unei cărţi? Este o carte comercială valoroasă şi va dăinui ea oare în timp, sau dimpotrivă, o carte comercială, care cucereşte marele public, nu are nici o valoare artistică?
Guillaume Musso a fost tradus în nenumărate ţări. În noua lui carte, el prezintă povestea unui scriitor de mare success, Tom Boyd, care în urma unui eşec în dragoste, este incapabil să finalizeze cel de-al treilea volum al romanului care l-a făcut celebru. Singurii săi prieteni încearcă prin toate mijloacele să-l trezească pe cel care le-a fost mereu alături la viaţă, dar Tom refuză să-i asculte şi se refugiază tot mai mult într-o lume a pastilelor. Asta până când în casa lui apare o tânără care pretinde a fi Billie Donelly, un personaj secundar din romanul său, care a căzut dintr-un paragraf în lumea lui Tom. Cu toate că este neîncrezător la început, acţiunea se complică şi singura modalitate de a scăpa de la o internare într-o clinică privată, este de a fugi cu această fată.
[Citeste tot Articolul]