Călătoriile inimii îndrăgostite
Autor: Marilyn Yalom
Rating:
Editura: Nemira
Anul aparitiei: 2019
Traducere: Florența Simion
Numar pagini: 326
ISBN: 978-606-43-0438-4
Dacă ne gândim la iubire, este imposibil să nu asociem acest sentiment cu imaginea inimii. Asocierea este atât de evidentă și consolidată în mentalul colectiv încât nici nu ne mai gândim la ea, iar celebrul emoticon folosit în toate platformele de social media – inima roșie – a devenit cel mai utilizat simbol pentru lucrurile care ne plac. [Citeste tot Articolul]
Înapoi la erotismul contemporan
Autor: Sylvia Day
Rating:
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Florența Simion
Numar pagini: 480
ISBN: 978-606-686-431-2
Seria Crossfire începe să semene cu acele serii care merg „în hopuri”: un volum bun, urmat de altul slab, după care încă unul care ridică din nou ștacheta și tot așa, până la finalul poveștii. Primul volum mi se păruse destul de mediocru, însă cel de-al doilea m-a surprins cu adevărat prin schimbarea direcției. Eram foarte curioasă așadar să văd cum va evolua povestea în cel de-al treilea volum. Deși nu s-a ridicat la nivelul romanului anterior, în Împlinirea am dat peste câteva lucruri care mi-au plăcut, așa că impresiile finale sunt relativ echilibrate.
De la erotism la thriller
Autor: Sylvia Day
Rating:
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Florența Simion
Numar pagini: 416
ISBN: 978-606-686-148-9
Primul volum al seriei Crossfire a fost un exemplu tipic de literatură erotică modernă pentru femei: o eroină sexy și ușor naivă, apăsată de traume din trecut și cucerită din prima secundă de un Făt Frumos contemporan: senzual, frumos, întunecat, puternic, ireal de bogat și bineînțeles, cu niște secrete tulburătoare la rândul lui. În prima carte, luăm parte la întâlnirile explozive dintre cei doi protagoniști și îi privim încercând să construiască o relație, în ciuda tuturor obstacolelor care le stau în cale. Deci nu pot să spun că aveam așteptări prea mari de la cea de-a doua carte din serie, așa că am fost surprinsă să descopăr că autoarea reușește să întoarcă firul narativ într-o direcție cu totul neașteptată.