Citind-o pe Anne Lamott
Autor: Anne Lamott
Rating:
Editura: Curtea Veche Publishing
Anul aparitiei: 2018
Traducere: Alina Gabriela Rudeanu
Numar pagini: 123
ISBN: 978-606-44-0090-1
Știam de ceva vreme de Anne Lamott și am pe listă, în special, cartea ei despre ce înseamnă să scrii - Bird by bird: Some instructions on writing and life -, însă cumva am ajuns la Redescoperă compasiunea înainte de toate. Un volum scurt, în care scriitoarea explorează o traumă profundă din copilărie și ce înseamnă să treci prin toate etapele sale: frică, durere, adicție, evadare, și, în cele din urmă, iertare și compasiune. În special pentru tine, dincolo de orice altceva. [Citeste tot Articolul]
Începe cu ce nu-ţi place
Autor: Brian Tracy
Rating:
Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2008
Traducere: Alina Gabriela Rudeanu
Numar pagini: 126
ISBN: 978-973-669-507-0
E destul de complicat să faci recenzie la o carte de dezvoltare personală. Asta pentru că pe lângă a vă spune cum mi s-a părut, ce mi-a plăcut şi ce nu, ar trebui să vă povestesc şi despre ce puteţi găsi între paginile ei. Uşor de spus, greu de făcut, pentru că în general genul ăsta de cărţi (cele bune, de fapt) sunt pline de sfaturi preţioase. Cum alegi deci pe care să le menţionezi? Încă n-am găsit o strategie, aşa că deocamdată m-am bazat pe instinct.
Începe cu ce nu-ţi place este, la modul general, o carte de management personal, aşa cum o numeşte autorul, însă mai degrabă de time-management, aşa cum mi s-a părut mie. Da, adică exact despre unul din lucrurile esenţiale, după părerea mea, atunci când cauţi să devii un om de succes, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Şi mai la obiect, este despre aşa-numita procrastinare sau, pentru că suntem români, despre tărăgănare sau tergiversare.
Primul lucru pe care oamenii ar trebui să îl accepte atunci când vine vorba despre organizarea timpului este faptul că niciodată nu va exista timpul fizic necesar pentru a face tot ceea ce îşi doresc. Poţi să devii un model de eficienţă, poţi să devii un expert în time-management- întotdeauna va exista ceva rămas pe dinafară. Fie că este vorba de responsabilităţi de serviciu, familiale, despre întâlniri cu prietenii sau pur şi simplu despre lucruri pentru tine, ziua va avea întotdeauna 24 de ore- asta dacă nu cumva a descoperit vreun geniu o modalitate de a dilata timpul fără să încurce legile universului.
Aşa că iată ce aş propune: luaţi o foaie de hârtie şi scrieţi absolut toate lucrurile pe care vreţi să le faceţi. De la cele mai mărunte până la cele mai importante, de la obligaţii până la datorii şi dorinţe, tot ce vă face să exclamaţi plini de frustrare: "Daca aş avea timp probabil că aş putea face şi asta." Şi atunci când capodopera va fi gata faceţi următorul lucru dureros: începeţi să tăiaţi. Dacă vreunul din lucrurile alea se încadrează la "nu e chiar atât de important", "e, pot trăi şi fără asta până la urmă", "n-aş renunţa la serialul preferat pentru a face asta" şi variaţii pe aceleaşi teme, atunci înseamnă că trebuie să dispară de pe listă. [Citeste tot Articolul]