bookblog.ro

---

Revista blogurilor, 18-31 ianuarie

Scris de • 4 February 2010 • in categoria Revista blogurilor

Viaţa începe vineri, a Ioanei Pârvulescu, a fost discutată pe blogurile literare:

Dreaming jewel o consideră nici prea bună, nici prea rea. Ionuca aştepta mai mult de la acest roman, în schimb, Delia Marc îl recomandă cu căldură. Voi alegeţi pe cine credeţi :) (lăsînd gluma la o parte, unul din aspectele frumoase ale lecturilor împărtăşite e tocmai acesta, că există păreri diferite).

La Jovi am citit despre Confesiunile unui cafegiu. Nu ştiu de ce, dar nu sunt deloc atrasă de carte, iar fiecare recenzie, cu cît e mai reuşită, mă convinge să stau departe de ea.

Fie că aţi citit Dicţionar khazar, fie că nu, puteţi vedea părerea lui Dragoş aici.

Despre un roman chick-lit eşuat - Mic tratat de management cultural - a scris Micawber.

De pe blogul literaturcoaz, descoperit recent, mi-a atras atenţia o însemnare despre Animalul inimii şi Regele se-nclină şi ucide.

După cum deja ştiţi, dacă aveţi recomandări, le puteţi trimite la recenzii[at]bookblog[punct]ro. Lectură plăcută!





Citeste cele 13 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. C.SÎRB spune:

    Logic ar fi ca prima recenzie proastă la “Confesiunile unui cafegiu” pe care o vei citi să te şi atragă către carte. Dacă cele “bune”, nu. :)

    Cartea d-lui Florescu este “atractivă” (pentru unii) prin aceea că povesteşte un şir de mici orori într-un ambalaj “comestibil”, “digerabil”. Pentru mine – din păcate pentru intenţiile dlui Florescu – postura dumisale nu a fost deloc măgulitoare sau onorantă, luată la cunoştinţă acum, post-comunism.

    raspunde

    • Pînă să ştiu despre ce e vorba în carte şi ce e cu autorul, rămăsesem cu imaginea asta bună creată în media. Şi poate că asta mă reţine mai mult decît tot, faptul că am fost “înşelată”.

      raspunde

  2. Micawber spune:

    In calitate de proprietar al unui blog concurent, nu am cum sa fiu prea obiectiv in aprecieri, dar senzatia mea e ca recenziile dvs. sunt de cele mai multe ori complezente si prea putin critice. Putinele exceptii nu va salveaza. Succes!

    raspunde

    • Ce anume vă face să spuneţi asta?

      raspunde

      • Micawber spune:

        Din pacate am prea putin timp si prefer sa-l dedic lucrand la blogul meu decat comentand blogurile altora.

        Trecand peste asta, intrebarea dvs. chiar ar merita un raspuns serios, pe care insa nu-l pot da acum din constrangeri, cum ziceam, de timp. Ma multumesc sa spun de exemplu ca selectia editurilor e nitel dezechilibrata si se acorda un spatiu extrem de generos ‘monstrilor’ editoriali gen Humanitas sau Polirom, in vreme ce carti valoroase aparute la edituri de mai mica anvergura au mai rar parte de prezentari.

        In fine, o observatie: eu nu scriu recenzii si nici nu sunt obiectiv. Eu scriu despre unele carti pe care le citesc, iar daca postarile au uneori aspect de recenzie, e doar pentru a-mi crea mie insumi posibilitatea unor divagatii si extinderi ale temelor respective. Nu e musai sa ne placa, dar asta e in esenta un blog: un spatiu de exprimat pareri pentru autorul acestuia.

        Ma multumesc si imi cer iertare pentru prolixitate.

        raspunde

        • C.SÎRB spune:

          Până la urmă, “constrângerile de timp” nu s-au dovedit atât de… constrângătoare încât să te ferească de prolixitate. De regulă, atunci când eşti binevoitor menţionat pe un site de mare circulaţie, vii, mulţumeşti şi te întorci la treabă. Nu te umfli inutil în pene total în dezavantajul tău, dovadă că: “Eu scriu despre unele carti pe care le citesc…” Ca şi când alţii ar scrie despre cărţi pe care nu le citesc ei înşişi.

          În întinderea “răspunsului” NECERUT de mai sus, ar fi avut loc foarte bine şi răspunsul CERUT la întrebarea pusă de Mihaela.

          Pe de altă parte, dacă susţii că nu scrii recenzii, cum poţi aprecia (crede, visa, etc) că bookblog.ro (blog “specializat” pe recenzii) ţi-ar fi “blog concurent”?

        • Micawber spune:

          @ C. Sirbu

          Sa traiti! Promit solemn ca un lemn (!) ca asta e ultima postare aici si de asemenea ca nu ma mai ‘umflu in pene’, caci mi le-ati cam jumulit. A, si nu mai vorbesc neintrebat (‘necerut’, cum ziceti dvs, cu majuscule) :)

          Cu toate astea: poti scrie si despre carti pe care nu le citesti, v-a trecut prin cap? Poti, de pilda, scrie despre carti de care ai auzit, pe care le-au citit altii – un pic de fantezie, ce D-zeu? In plus, se poate scrie si despre carti pe care nu le citesti, ci le asculti, ca doar exista carti audio.

          Toate blogurile sunt concurente intr-un anume sens, asa ca daca am ‘visat’ ca acesta imi e blog concurent probabil n-am gresit asa de rau :) Glumesc. Se pare ca tare v-am suparat – daca e asa, eu imi cer de pe acum iertare si recunosc, spasit, ca ati avut perfecta dreptate in totul.

  3. Jovi spune:

    In primul rand, dupa cum spune si Domnul Sîrb, recenzia mea chiar pleaca de la acest punct si anume de la faptul ca putem discuta de o carte care priveste comunismul din prisma omului implicat adanc in mecanismul intern al acestuia. Nu am simtit decat rareori ca dl. Florescu isi regreta apartenenta la sistem. De aceea, sa spunem, cartea este agreabila, dar recenzia nu este in totalitate pozitiva.
    In al doilea rand, despre Viata începe vineri, vroiam doar sa corectez un pic articolul vostru: recenzia este semnata de doamna Delia Marc, nu de mine.
    Multumesc,
    Jovi

    raspunde

  4. C.SÎRB spune:

    Din aceeaşi pricină am cumpărat şi eu cartea. Iar presa a întreţinut o imagine alimentată, parcă, doar de lectura copertei a 4-a şi de impresiile generate de mireasma îmbietoare a cafelei prăjite. Cartea cuprinde, într-adevăr, o evocare nostalgică despre care, din nefericire, prea entuziastul Dan C. Mihăilescu aproape că lasă să se înţeleagă că e de sorginte interbelică.

    Discuţia despre aceste “Confesiuni…” nu trebuie purtată pe tărâmul valorii/nonvalorii scriiturii. Cartea asta e o contabilitate atroce – presărată cu “respiro”-uri istorice – a ghiftuielii şi corupţiei mahărilor comunişti şi a lichelelor care îi parazitau (actori, scriitori, medici) în condiţiile sărăciei generalizate care storcea vlaga restului populaţiei.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro