bookblog.ro

Doamna din Toscana

Titlu: Doamna din Toscana
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 673
ISBN: 978-973-724-198-6
Pret: 39,90 lei

Doamna din Toscana face parte dintr-o tetralogie numită Secolul himerelor, unde se mai găsesc şi volumele Căpcăunii Gangelui (recenzie aici), Lupii din Berlin şi Îngerii din Palermo. Însă din câte mi-am putut da eu seama acest ultim volum poate fi citit şi fără a le fi parcurs pe primele trei- cel puţin eu nu am rămas cu vreo întrebare apăsătoare al cărei răspuns l-aş fi putut găsi mai înainte. Dimpotrivă, din punctul de vedere al întrebărilor cred că tocmai aici se elucidează cele mai multe mistere din cele care l-ar fi putut pune pe gânduri pe cititor.

Senzaţia pe care am avut-o mai tot timpul cât am citit această carte a fost că este una complicată. Iar asta în primul rând datorită personajelor. E adevărat că sunt câteva "venite" tocmai din primul volum însă cred că în orice fel de situaţie, a le "asimila" pe toate este o încercare. Meritul autorului este acela că a îmbinat destul de frumos planurile în care prezintă personajele: le introduce în funcţie de relaţiile dintre ele, în funcţie de importanţa lor şi povesteşte câte puţin despre fiecare, astfel încât să poţi înţelege care este rolul lor în poveste. Însă asta nu le salvează de la a [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Căpcăunii Gangelui

0Autor: Philippe Cavalier
Rating: 2 stele - Philippe Cavalier - Căpcăunii Gangelui rating - recenzii carti
Editura: All

Philippe Cavalier - Căpcăunii Gangelui - recenzie carti

Pace şi bine!

Ideea Dorel

Oare cum o fi să munceşti 8 ore pe zi cu picamerul? Zgomotul acela înfiorător să-ţi toace creierul toată săptămâna, să rişti la fiecare împunsătură să-ţi sară pe picior zgomotoşenia aceea, sau să-ţi crape ceva în corp când ridici vreun pietroi din asfalt, vreo bordură lejeră de 50 de kile. Ce uşor au scăpat ziariştii de aceşti muncitori, denumindu-i generic Dorel, acuzându-i de lene incurabilă şi vânându-i doar în momentele de odihnă. Ghinionul lor este că muncesc în stradă. Dacă ar fi muncit ca ziariştii la birou, nimeni nu i-ar fi întrebat care e treaba cu sforăitul în timpul programului. Prin urmare, înţelegem de aici că ziariştii sunt nişte persoane foarte importante ca meserie, pe când drumarii de-alde Dorel sunt nişte simple mâini care ar trebui să-şi facă treaba mai repede indiferent de condiţii.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro