bookblog.ro

Distopii și hohote de râs

Titlu: Bun venit printre maimuțe
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 368
ISBN: 978-606-779-454-4

David Potter, freelancer și proprietar al unei gazete minuscule dintr-un sătuc uitat de lume, a cărui soție doar ce-a născut a doua pereche de gemeni, cade pradă tentației unui job mult mai bine plătit și mai sigur într-o enormă uzină americană, numai că se trezește în pericol de-a rămâne blocat între roțile dințate ale unei mașinării uriașe, care, așa cum l-a avertizat și soția care-i dorește tot binele din lume, îi va răpi toată plăcerea de-a face ceea ce-i place, ajungând să muncească pentru alții și devenind un anonim printre alte câteva mii de anonimi. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Determinism, destin și Vonnegut

Titlu: Sirenele de pe Titan
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 978-606-710-231-4
Cumpara cartea

,,Toate persoanele, locurile și evenimentele din această carte sunt reale. Anumite discursuri și gânduri sunt constructe necesare ale autorului. Nici un nume nu a fost schimbat pentru protejarea celor nevinovați, de vreme ce Dumnezeu Atotputernicul îi protejează în mod curent pe cei inocenți.” (Kurt Vonnegut, motto la Sirenele de pe Titan) [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Așa merg lucrurile

Titlu: Abatorul cinci
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 200
ISBN: 978-973-124-975-9
Cumpara cartea

Prin subiectul delicat pe care îl abordează, Abatorul cinci este considerat unul dintre cele mai importante romane anti război scrise vreodată. O combinație stranie între S.F. și realism, cartea lui Vonnegut prezintă bombardarea Dresdei – eveniment la care a fost martor – într-un mod aproape comic, dar care nu distrage atenția de la nenorocirile abătute asupra omenirii odată cu începerea unui război.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Sirenele de pe Titan

0Autor: Kurt Vonnegut
319 pagini
Editura: Dell
Publicat prima dat
ă în 1959
ISBN: 978-0-385-33349-8

Kurt Vonnegut nu abordează genul Science-Fiction ca majoritatea autorilor. El se ocupă în primul rând de problemele actuale ale societăţii, combinând ficţiunea cu satira unor situaţii din lumea reală, spre deosebire de alţii care anticipează evoluţia tehnologică sau socială. Și "Sirenele de pe Titan" nu face excepţie de la acest stil de a scrie, ba chiar este printre cele mai reuşite exemple.

Acţiunea se desfăşoară după un scenariu SF clasic, cu nave, extratereştrii şi călătorii prin Sistemul Solar. Ca şi în alte romane SF ale perioadei (anii '50 - '60 mai exact) - a se vedea "Stigmatele lui Palmer Eldritch" de Philip K. Dick sau "Lumea non-A" a lui A.E. van Vogt -, majoritatea corpurilor din Sistemul Solar sunt considerate locuibile, iar Titan e prezentat chiar ca având "cel mai plăcut climat imaginabil" şi cele mai frumoase femei, în persoana celor trei Sirene. Precum îndepărtatele lor rude mitologice, ele servesc drept momeală pentru a atrage călători imprudenţi pe cărări periculoase.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Un om fără de ţară

0Autor: Kurt Vonnegut
Rating: Kurt Vonnegut - Un om fără de ţară rating - recenzii carti
Editura: Rao

Kurt Vonnegut - Un om fără de ţară - recenzie carti

Pace şi bine!

Emil Cioran spunea undeva că suntem foarte superficiali în cunoaştere, că nu înţelegem de fapt nimic din ce ni se întâmplă, că trecem ca însetatul pe lângă fântână fără s-o recunoaştem. Şi ne dădea de contraexemplu pe Buddha căruia i-a fost de ajuns să vadă suferinţa, boala şi moartea întruchipate de primii trei oameni întâlniţi ca să înţeleagă totalitatea universului.

Poate că filosoful român voia să transmită prin această pildă (şi acest manifest dispreţ la adresa cunoaşterii omului comun) că de fapt marile adevăruri se nasc nu din lungi perioade de agonie, nu din munca intelectuală susţinută, ci din revelaţii, din perceperea bruscă a realităţii ca o ilustrată, din prelungirea ei în gândire şi semnificaţie.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro