bookblog.ro

Pe urmele banilor, între crimă şi politică

Titlu: Secretul Samariteanului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 366
ISBN: 978-973-748-509-0

Încărcat de un mister declarat încă din titlu, Secretul Samariteanului este un roman poliţist construit în jurul particularitătilor culturale palestiniene, a fanatismului religios şi al grupărilor teroriste, pe tărâmul în care adevărul poate însemna tăcere sau moarte.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Japonia secolului X construită detaliat in jurul imaginii primului samurai

Titlu: Primul samurai: viata şi legenda războinicului rebel Taira Masakado
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 272
ISBN: 978-973-571-873-2

Un tablou istoric detaliat al Japoniei secolului X, Primul samurai înfăţişează imaginea demitizată a războinicului ancorat în realităţile sociale şi politice ale acelor vremuri.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Psihoterapia relațiilor în mediul corporatist

0Paradisul 
  recenzie

Titlu: Paradisul derizoriu
Autor: Thierry Bizot
Rating: rating - recenzii carti
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2004
Traducere: Claudiu Soare
392 de pagini
ISBN: 973-707-004-6

Paradisul derizoriu ne face părtaşi la evoluţia unei cariere obişnuite într-o companie multinaţională, expusă de către « subiect » în cadrul unor şedinţe de psihoterapie. Vom descoperi în paginile acestui roman o fresca tipică a mediului corporatist, care reuşeşte sa reducă individul la o maşinărie mai mult sau mai puţin perfectă în lupta pentru obiectivele firmei. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Jocul manipulării și inteligența primară

0 Think twice recenzie

Titlu: Joc dublu
Autor: Lisa Scottoline
Rating: rating - recenzii carti
Editura: ALL
Anul apariţiei: 2010
Traducere: Florin Balotescu
448 de pagini
ISBN: 978-973-724-311-9Un thriller alert, o intrigă comună care însă te surprinde prin observaţia psihologică a manipulării, Joc dublu este o carte pe care nu o laşi din mana până la ultima pagină.

Mărturisesc faptul că nu am ales această carte după criteriile proprii, nefiind amatoare de romane thriller, însă faptul că mi-a căzut în mână m-a facut să mă opresc asupra ei cu acelaşi interes ca pentru orice alt roman. Îmi place să descopăr în orice text aspecte care merită atenţie şi din care să învăţ ceva nou.

În Joc dublu acţiunea se desfăşoară în jurul a două surori gemene Bennie şi Alice, care nu au nimic în comun în afară de chip. Bennie a crescut alături de mama lor bolnavă de depresie, copilăria fiindu-i influenţată de suferinţa acesteia, în timp ce Alice a crescut în sânul unei familii adoptive care i-a oferit o copilărie plină de iubire şi lipsită de griji. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Frumuseţea ca privilegiu şi stigmat

Titlu: Hoţii de frumuseţe
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Traducere:
Numar pagini: 256
ISBN: 973-707-052-6

Pascal Bruckner schiţează în Hoţii de frumuseţe o parte din fobiile societăţii moderne, depravarea umană şi pierderea identităţii. M-a mişcat autenticitatea unor trăiri intense, individuale, raportate la cerinţele sociale tot mai aspre şi cinice.

Romanul se desfăşoară în două planuri, al ascultătorului şi al povestitorului. Din când în când rolurile se întrepătrund, ascultătorul este atras în poveste prin puterea morală a acesteia.

Ascultătoarea, o tânără medic psihiatru dintr-un spital de urgenţe parizian, este imaginea tipică a femeii frumoase debordând de vitalitate si senzualitate, care însă ascunde în adâncul sufletului frustrările unei relaţii degradante şi alegerea unei cariere nepotrivite. Aceasta, prin natura profesiei dar şi a unei atracţii inexplicabile, intră cu uşurinţă în jocul povestitorului, reprezentat de tânărul Benjamin, un obscur scriitor ce-şi datorează succesul iluzoriu capacităţii sale de plagiere.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Când strigătul nu-ţi este auzit

Titlu: Carrie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2003
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-569-606-1

Fascinată fiind de procesele psihologice ce înnoadă mintea oamenilor, am ales să citesc Carrie de Stephen King. Romanul, deşi puternic descriptiv, m-a impresionat prin surprinderea unor trăiri interioare intense. Întreaga poveste se desfăşoară în jurul sentimentelor adolescentei Carrie, care îşi datora existenţa unei mame dezaxate ce îmbrăţişa idei religioase dubioase.

Crescută cu frica păcatului, cu groaza faţă de un Dumnezeu crud şi răzbunător, cu ruşinea descoperirii propriului său trup, Carrie îşi dezvoltă puterile telekinezice înnăscute care îşi fac simţită prezenţa în momente cheie de furie şi frustrare.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro