bookblog.ro

---

Familia de Medici

Scris de • 15 September 2006 • in categoria Gabriel Stan

Autor: Alexandre Dumas
Rating: 3 stars

Fara nicio recomandare sau vreo informatie anume, intr-o seara s-a strecurat in mainile mele o carte semnata de marele maestru Alexander Dumas. Avea copertile rosii si cartonate, cu poze si tehnoredactata frumos. In acel moment m-am decis s-o profundez, sa-i descopar secretele, dar am ramas uimit si dezamagit.

Familia de'Medici se situeaza in categoria celor mai putine cunoscute opera a lui Dumas. Cartea in sine nu este una beletristica ; este un jurnal al unei familii. Pot spune ca Familia de"™Medici este un arbore genealogic al uneia dintre cele mai cunoscute si influente familii (clan) care a existat in epoca medievala si pana in anul 1737 (in Italia).

Cartea abordeaza o perioada mare de timp, din anul 1265 si pana in anul 1735. M-au surprins detaliile vestimentale exagerate si descrierile locatiilor din orasele medievale italiene; dar nu in ultimul rand peripetiile prin care trec numerosi membri ai familiei de'Medici, printre care asasinari, incesturi, adulter, unii ajung cardinali, altii papi la Roma, precum si conflictele dintre familia de"™Medici si alte clanuri.

Daca nu aveti nimic de citit, sunteti intr-o stare de indiferenta, Familia de"™Medici este o carte buna de citit; recomand cartea celor care isi petrec o buna parte din viata studiind istoria, numai acestia pot aprecia adevarata ei valoare.

"O a treia lege, impotriva ucigasilor, il puneam pe vinovat in afara tuturor celorlalte legi si acorda o recompensa celui care l-ar fi ucis pe asasin. Acesta , daca scapa de moartea publica sau de cea secreta, era condamnat sa nu se mai intoarca niciodata in patrie, cu exceptia cazului in care ar fi ucis la randul sau, in folosul Florentei, un rebel sau exilat periculos. In acest caz, portile Republicii i se deschideua iarasi."

Reviewer: Gabriel Stan

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Andrei Rosca spune:

    Si mie imi place foarte mult Dumas si am programata cartea asta. Dar cred ca va mai dura ceva pana sa o citesc fiindca mai am vreo 5-6 inaintea ei pe lista.

    raspunde

  2. stan gabriel spune:

    nu e un most wanted, citeste linistit

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro