bookblog.ro

---

5 ecranizări ale unor cărți pe care nu trebuie să le ratezi în 2017

Scris de • 3 January 2017 • in categoria Recomandari

Că Hollywood-ul iubește ecranizările după romane celebre nu mai e de mult un secret. A doua cea mai de succes franciză de filme din toate timpurile este Harry Potter - cele 8 pelicule bazate pe cărțile autoarei britanice J.K. Rowling adunând peste 7,7 miliarde de dolari la nivel mondial. 2017 nu va duce nici el lipsă de ecranizări ale unor romane adorate de cititorii de pe întreg mapamondul, fie că vorbim despre povești pentru copiii mari și mici, erotice ori thrillere. Mai jos am făcut o selecție de 5 titluri pe care trebuie neapărat să le vedeți în cinematografe (dar să citiți cartea înainte, bineînțeles).

books_movies_4


live-by-night-ben-affleck1 Live By Night (din 13.01.2017 în cinematografe)

Live By Night este al doilea volum al unei serii care, din păcate, nu a apărut și la noi. Totuși, n-am putut să nu-l pun pe listă pentru că *sunet de tobe* este regizat și-l are în rolul principal pe Ben Affleck! Îl ador pe omul ăsta, e un actor și un regizor de primă mână – Argo e unul dintre cele mai bune filme din câte am văzut, l-a interpretat perfect pe Nick în Gone Girl, iar în 2016 a adus la viață unul dintre cele mai importante și cunoscute personaje din toate timpurile: Batman, în incredibilul Batman v Superman: Dawn of Justice. Live By Night se anunță încă un succes pentru Affleck, povestea cu gangsteri stârnind deja vâlvă pentru Oscaruri.
fifty-shades-darker2 Fifty Shades Darker – Cincizeci de umbre întunecate (din 17.02.2017 în cinematografe)

Poate că mulți vor strâmba din nas când vor vedea continuarea controversatului Fifty Shades of Grey pe listă, dar vă rog să mă ascultați puțin. Da, primul film e prost din cale-afară, nu încape urmă de îndoială în această privință, dar a doua parte a trilogiei semi-erotice cu ușoare nuanțe de bdsm promite să ridice puțin ștacheta. Și spun asta numai pe baza trailerului! Iar romanul pe care se bazează e chiar... bun :D. Am citit întreaga serie anul trecut, într-un moment de slăbiciune, și trebuie să recunosc că volumul de față, Cincizeci de umbre întunecate, a dus povestea în direcții noi și neașteptate.
wonder3 Wonder – Minunea (din 07.04.2017 în cinematografe)

Vreau să citesc cartea asta de foarte multă vreme și poate că filmul ce va apărea anul viitor mă va impulsiona suficient încât să o și fac. Povestea lui Auggie, un băiat de 10 ani cu o diformitate facială greu de privit, este emoție pură. Vorbește despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, într-o eră în care aceste valori încep să fie uitate și sunt sigur că o să aibă un impact puternic asupra tuturor, indiferent că vorbim despre carte sau film. Cireașa de pe tort? Filmul e regizat de autorul Jurnalului unui adolescent timid, Stephen Chbosky, iar în rolul lui Auggie îl avem pe minunatul Jacob Tremblay, fantastic în Room, o altă adaptare extraordinară de anul trecut.
darktower4 The Dark Tower – Turnul întunecat (din 28.08.2017 în cinematografe)

Bazat pe primul roman din seria cu același nume a regelui genului horror, Stephen King, The Dark Tower promite a fi o călătorie inedită într-o lume cum nu s-a mai văzut până acum, în care elementele de western, viitor post-apocaliptic, horror și fantasy se împletesc armonios. Sincer, nu sunt cel mai mare fan al lui King (poate că Orașul bântuIT mă va face să-mi schimb părerea), dar aștept cu nerăbdare să văd acest film – mai mult datorită distribuției: nu poți da greș cu Idris Elba, Matthew McConaughey și Katheryn Winnick (Lagertha din Vikings) în rolurile principale.

 

it5 IT – Orașul bântuIT (din 08.09.2017 în cinematografe)

Al doilea film bazat pe un roman de Stephen King pe care-l vom vedea anul ăsta, Orașul bântuIT este un remake pentru noua generație a filmului clasic din 1990. Teama de clovni cred că e una dintre cele mai răspândite și întemeiate fobii din lume și, dacă e să ne luăm după prima imagine a lui Pennywise lansată acum câteva luni, coșmarurile coulrofobilor din toată lumea vor fi alimentate din plin. Fun fact: în sudul SUA au început să apară din senin clovni înfiorători, noaptea, în spații publice și mulți cred că aceștia fac parte din campania de promovare a filmului. Căutați „scary clowns caught on tape” pe Youtube și luați-vă adio de la somn.

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Zina spune:

    Nimic clasic?… Horror-urile astea mă cam plictisesc…

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro