bookblog.ro

Să continue jocurile!

Scris de • 30 April 2012 • in categoria ,

Titlu: Jocurile Foamei: Sfidarea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-579-289-0

Jocurile foamei: Sfidarea este disponibila in libraria online Bookcity.ro

După încheierea Jocurilor Foamei, Katniss se întoarce acasă doar pentru a descoperi că lumea ei s-a schimbat pentru totdeauna.

Când în industria muzicală o trupă aflată la început de drum vine cu un album de debut foarte bun, ascultătorii înrăiţi pun o steluţă lângă numele trupei respective, pentru a fi pe fază când trupa va scoate un album nou. Asta se face pentru a vedea dacă trupa respectivă confirmă debutul reuşit sau dacă va rămâne doar un ”one hit wonder”. La al doilea album, trupa are câteva opţiuni dintre care două ar fi: reinventarea (un album care să nu aibă nimic în comun cu primul lansat – asta poate ori să funcţioneze ori să eşueze lamentabil) sau un album ”follow-up”, adică o continuare a reţetei folosite cu succes pe primul album, cu scopul de a câştiga fani şi faimă în timp ce muzicienii se scaldă în ape cunoscute. Jocurile Foamei nu a fost debutul autoarei Suzanne Collins, însă cel de-al doilea volum din serie are toate trăsăturile unui album ”follow-up”: reţeta folosită este cea din primul volum, dar merge pe principiul ”bigger, louder, better”.

Din moment ce citiţi recenzia volumului doi, presupun că aţi citit prima carte a seriei, aşa că despre firul epic din volumul de faţă ar trebui menţionat că Peeta şi Katniss se întorc acasă după terminarea Jocurilor Foamei, asta în timp ce Capitoliul îi supraveghează fără încetare din cauza momentului de sfidare din finalul Jocurilor, moment care a dus la schimbarea şefului Creatorilor de joc şi apoi la câteva tentative de răzmeriţe în districtele Panemului. În calitate de câştigători ai ultimei ediţii Jocurile Foamei, Peeta şi Katniss trebuie să parcurgă un Turneu Triumfal prin toate districtele, un nou spectacol pentru locuitorii Capitoliului, adevăraţi fanatici când vine vorba de reality-show-uri.

Volumul doi începe destul de anost, cu preocupările amoroase ale lui Katniss, care continuă să oscileze între Peeta – Gale – Peeta – Gale – Gale – Peeta. Apoi schimbă brusc direcţia, urmând principiul pe care l-am menţionat în introducere. Foste reguli legate de jocuri sunt încălcate şi astfel noua ediţie a Jocurilor Foamei se anunţă cea mai intensă şi interesantă din istorie, participanţii fiind toţi câştigătorii ediţiilor precedente – aceia care mai sunt în viaţă. Noua ediţie a jocurilor alcătuieşte partea cea mai interesantă a volumului, oferind un spectacol mult mai omogen, mai divers şi complex decât în primul volum.

Practic, acest volum doi nu aduce mare lucru în comparaţie cu primul, cu excepţia desfăşurării jocurilor care adună momentele cele mai interesante din volum. Fanii primului volum vor găsi şi aici aceeaşi pricepere în a crea suspans şi a susţine o poveste care ar fi cu adevărat remarcabilă şi cu însemnătate dacă nu ar fi fost scăldată în prea multe dileme adolescentine.

Cu acest album doi artistul confirmă că primul album nu a fost doar o întâmplare, ci are într-adevăr talent şi inspiraţie. Însă următorul album este acum decisiv.

 • Plusuri

  noua ediţie a jocurilor foamei

 • Minusuri

  restul volumului

 • Recomandari

  fanilor Cassandra Clare, fanilor SF sau a noului trend de romane distopice pentru tineri

Categorie: , | Autor: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Juliet spune:

  Am citit cele 3 volume din jocurile Foamei si pot sa spun ca m-au placut mult iar ideea de jocuri si de show televizat mi se pare geniala.

  raspunde

 2. gabo spune:

  eu am vazut doar filmul pana acuma. ma codesc putin sa trec la carti de frica sa nu fie mai slabe.. sau diferite de cum mi le-am imaginat eu.

  raspunde

 3. MissAnnie spune:

  @ Gabo, nu am vazut filmul, dar am citit toate cele 3 carti si-ti spun ca sunt superbe. Nu au cum sa fie mai slabe decat filmul. Ba chiar sunt curioasa cum vor ecraniza cea de 3-a carte, daca vor reusi sa redea macar o parte din profunzimea ei, din morala ei si din sentimentele pe care ti le provoaca.
  Citesti cartile si nu ai sa regreti!

  raspunde

 4. Pingback: The Hunger Games: Catching Fire

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro