bookblog.ro

„Într-o zi, am să mă duc să trăiesc în teorie, pentru că în teorie totul e bine…”

Scris de • 2 June 2017 • in categoria

Titlu: Ea & El
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-606-719-529-3
Cumpara cartea

Marc Levy este cel mai citit scriitor francez contemporan. Are toate datele unui succes care pare mai degrabă în consonanță cu the American Dream decât cu spiritul european. A fost, mai întâi, voluntar la Crucea Roșie, apoi antreprenor în Statele Unite ale Americii, dezvoltând una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franța. În 1998, el scrie „Și dacă e adevărat?", pornind de la o povestire pe care a inventat-o pentru fiul său și pe care o publică la insistențele surorii sale, care, scenaristă fiind, simte potențialul cărții. Succesul este imens, cartea este tradusă în 36 de limbi, se vinde în milioane de exemplare și este chiar ecranizată de Steven Spielberg în 2005. Marc Levy părăsește lumea business-ului, se mută la Londra, unde se consacră exclusiv scrisului.

Ea & El este o lectură relaxantă, plină de replici spumoase, care pare că își așteaptă rândul la o ecranizare a la Hollywood. Personajele Arthur și Lauren din „Și dacă e adevărat?" se întorc de data aceasta pentru a-și ajuta prietenul, Paul, aflat în deriva caracteristică lumii moderne (nu reușește să își găsească o prietenă, se izolează în lumea cărților și a unei cariere de succes ca scriitor).

Paul (El) se mută din Statele Unite la Paris pentru un an sabatic, publică cinci romane care, însă nu au succesul primului său roman, cu excepția Coreei, unde cărțile au un succes fulminant și inexplicabil. De altfel, Paul are o relație la distanță cu Kyong, traducătoarea coreeană a romanelor sale. Se văd de două ori pe an, iar Paul se gândește să se mute în Coreea pentru a fi alături de ea. Pentru a-l împiedica să plece, Arthur și Lauren îl înscriu pe un site de întâlniri unde profilul său online atrage atenția Miei, o actriță britanică cunoscută, aflată într-un moment de cotitură al vieții ei personale. Ceea ce urmează este o delicioasă încurcătură de situații, care îi va face pe Paul și pe Mia să se îndrăgostească și să descopere ce vor să facă pentru tot restul vieții.

Dialogurile sunt savuroase și reflectă dilemele și temerile lumii noastre, în care iubirea poate începe ca un joc virtual incitant, dar, pentru a supraviețui, ea trebuie confruntată cu realitatea și îmblânzită.

 • Plusuri

  Stilul spumos și incitant al autorului care transformă povestea într-o călătorie imaginară către ceea ce înseamnă iubirea în lumea modernă.

 • Recomandari

  Vă recomand această carte ca un antidot la rutina și cenușiul aparent al zilelor noastre.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Monique spune:

  Superba! In special citind aceasta recenzie ma face sa incep weekendul comandand cartea!

  raspunde

 2. InfraSun spune:

  Foarte buna prima propozitie, o remarca la indemana si totusi atat de frumoasa. Pare interesanta cartea, felicitari pentru articol!

  raspunde

 3. Zina spune:

  Chiar simțeam nevoia unei astfel de lecturi. Mulțumesc pentru recomandare!

  raspunde

 4. Dorina spune:

  Cartea asta isi tot asteapta randul la citit, dar nu stiu cum se face ca o sar mereu :).

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro