bookblog.ro

Situația nu este sub control

Scris de • 30 May 2011 • in categoria

Titlu: Furioșii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 285
ISBN: 978-973-102-338-0

Un oraș din Anglia este lovit subit de o avalanșă de atacuri sângeroase. Autorii lor ucid cu sânge rece pe oricine consideră că reprezintă o amenințare pentru ei.

Furioșii este povestea societății moderne în viziunea apocaliptică a scriitorului David Moody. Romanul a fost publicat inițial în 2006 în online și a atras repede atenția mass-mediei, iar regizorul Guillermo del Toro a cumpărat drepturile de autor ale cărții pentru a face o ecranizare pe acesta temă. Romanul are titlul original Hater, un titlu pe care îl consider mai potrivit pentru acțiunea romanului decât traducerea în română, lucru pe care îl veți înțelege dacă veți citi cartea.

Danny McCoyne este un funcționar care nu iese în evidență prin nimic. El însuși recunoaște că are capacitatea de a avea o slujbă mai bună și de a le oferi soției și celor trei copii o viață pe măsură, însă din motive necunoscute nici măcar de acesta, se complace într-o situație pe care toți membrii familiei o urăsc. Viața lui monotonă se transformă odată cu apariția în orășelul în care locuiește a unor cazuri de o violență deosebită la care devine martor fără voia lui. Romanul este împărțit între confesiunile lui Danny despre viața sa fără perspective și relatările în amănunt pe care le face în calitate de martor ale atacurilor din ce în ce mai dese.

Atacatorii devin în scurt timp subiecte în toate jurnalele de știri și sunt supranumiți de către mass-media Furioșii (haters). Inițial sunt urmărite și relatate cazuri izolate, însă cu timpul, pe măsura ce izbucnirile violente se intensifică, singurele mesaje emise sunt cele de avertizare și de prevenire ale atacurilor Furioșilor. Autorul urmărește trăirile lui Danny McCoyne pe măsură ce lumea așa cum o cunoaștem noi se modifică radical, fără nicio explicație. Romanul este un exercițiu de imaginație unde cititorii sunt puși în situația de a-și închipui că nimic din ceea ce li se pare normal sau firesc nu mai există, ci sunt forțați să trăiască într-o lume divizată între pradă și prădători, fie că vorbim despre Furioși sau despre cei care încearcă să supraviețuiască furiei acestora.

Povestea lui Danny McCoyne nu se termină odată cu lecturarea Furioșilor, deoarece David Moody a scris deja a doua parte a trilogiei – Dog Blood , trilogie care se va încheia cu romanul Them or Us, ce va fi lansat în vara sau toamna acestui an.

Scris de Andra Silivestru

 • Plusuri

  subiectul incitant care te pune pe gânduri cu privire la direcția în care societatea modernă se îndreaptă

 • Minusuri

  explicație neconvingătoare a transformării Furioșilor

 • Recomandari

  pentru pasionații de thrillere sau de tema sfârșitului lumii

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Pingback: Furioșii – de David Moody – Recenzie | Oglinda De Vest .RO

 2. Noris23 spune:

  Salut,ştii cumva daca exista continuarea acestei carţi tradusă in limba romană?Am căutat pe internet despre Dog Blood tradus in romană dar nu am găsit nimic.

  raspunde

 3. Andra spune:

  Buna! Cred ca Dog Blood nu a fost inca tradusa in romana.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro